tirsdag 30. august 2011

Vannvittige valgkampdager i Sundet.

Som vanlig, i et valgkampår, er de politiske partiene godt representert når det arrangeres vannvittige dager i Eidsvoll Sentrum. Ustabilt vær til tross, temperaturen var god både i lufta og blant politikerne.

Brosjyrer og effekter ble delt ut, til store og små, og mange forbipassernde benyttet anledningen til å uttrykke sine synspunkter og be om informasjon. Flere av partiene, blant annet Venstre, hadde besøk av stortingsrepresentant Borghild Tenden. For lokallagene er deres tilstedeværelse en inspirasjon og representantene benyttet anledningen til å høre hva potensielle velgere er opptatt av.

KrF hadde besøk av fylkespolitiker og leder av hovedutvalg for samferdsel Lars Salvesen. De var begge opptatt av samferdsel. Både Salvesen og Tenden mener trygge veier, kombinert med et godt kollektivtilbud, ikke bare er fundamentet for et velfungerende samfunn og næringsliv, men også viktig av miljømessige hensyn. De er begge opptatt av at Fv 33 må få statlige rassikringsmidler. Det er bare tull når staten gir penger til Oppland og ikke Akershus når det er samme veien og nesten lik søknad.

Nok en gang påpeker de at Statsråd Kleppa må gi en forklaring for hvorfor man ikke vil gjøre noe med toget til Jessheim/Dal slik at det kommer til Eidsvoll. Øk stasjonslengden hvis det er det som er problemet sier de.

Med den befolkningsøkningen som forventes i Eidsvoll og øvrige Romerikskommuner, er det helt nødvendig med en bedre vei- og kommunikasjonsstruktur. Alle kommunikasjonsårer er bygd med tanke på at folk skal reise tur/retur Oslo. At bedre kommunikasjon mellom tettstedene på Øvre Romerike er nødvendig for å stimulere til økt næringsutvikling, som igjen vil bidra til at flere kan arbeide nærmere der de bor, er noe de to politikerne bifaller, før Lars Salvesen (Krf) fortsetter dialogen med potensielle velgere og Borghild Tenden (V) tar toget til neste lokallag

Dette var et intervju i anledning Vanvittige dager i Sundet på lørdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar