tirsdag 22. desember 2015

Julebrev

Det har vært en travel høst. Førjulstid er innspurttid, i Akershus fylkeskommune som hos alle andre. Det skal nå bli godt å feire julehøytiden og ikke minst koble av sammen med familie og venner.

På det siste møte for jul vedtok vi en felles regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus fram mot 2025. Denne planen kommer til å prege mye av det vi gjør i fremover, og den vil ha stor betydning for hvordan innbyggerne i Akershus kommer til å leve sine liv i årene som kommer. Planen skal bidra til å redusere klimagassutslipp og nedbygging av grønne arealverdier, bedre fremkommeligheten i transportsystemet, og utvikle attraktive byer og tettsteder i hovedstadsregionen.

Dette krever blant annet at flere av oss tar i bruk miljøvennlige transportalternativer som sykkel og kollektivtilbud når vi beveger oss rundt omkring i fylket. For å ta høyde for den forventede befolkningsveksten må vi også bygge og bo tettere enn i dag. Tettsteder vil transformeres til byer, og det aller meste av veksten vil legges til kollektivknutepunkter.
Ny skolestruktur i Akershus er kartlagt og skal behandles på nyåret. I lys av en forventet elevvekst på om lag 4000 elever frem mot 2027 skal nye skoler bygges og andre bygges ut. Enkelte skoler vil få et mer spisset utdanningstilbud, mens andre utdanningstilbud foreslås å legges ned. Prognoser for befolkningsvekst og forventet endring i kompetansebehov er blant faktorene som bestemmer framtidens skolestruktur.

Dette er et tverrfaglig prosjekt som har involvert alle avdelinger, fra avdeling for kultur, frivillighet og folkehelse til avdeling for videregående opplæring og plan, næring og miljø. Vi har også samarbeidet tett med kommunene. Vi skal få presentert saksfremlegget på et eget seminar 13. januar. Deretter skal saken behandles i fylkestinget i februar.
Jeg ønsker dere alle en rolig og fin julehøytid. Forhåpentligvis blir det en god oppladning til alt det spennende som skal skje i Akershus i 2016.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar