mandag 27. juni 2016

Åpning av nye Maudbukta

Norge er en kystnasjon. Akershus fylke har alene over 300 km med kystlinje, og kyststripen vår er den mest bebygde i landet. For oss politikere er det derfor viktig å sikre folk flest tilgang til og mulighet til å bruke fjorden.

For samfunnsutviklingen er det avgjørende at forskjellige forvaltningsnivåer og private aktører kan samarbeide om felles prosjekter, til allmennhetens beste. Og i Vollen har vi flere slike eksempler: Framsynte politikere i Asker kommune så mulighetene som lå i å bygge et nytt bygg, som kunne huse både Sjøskolen i Asker, og det som i dag heter Oslofjordmuseet. Fylkeskommunen, kommunen og private bidragsytere samarbeidet om å realisere dette prosjektet.
Da det ble vedtatt at Oslofjordmuseet skulle bygges her i Maudbukta i 2004 inngikk en fullt utbygd museumshavn i planene.  Denne havnen skulle brukes av museet og Sjøskolen i fellesskap, og være tilgjengelig for allmennheten. Dessverre var det ikke økonomi til å realisere en museumshavn innenfor dette prosjektet. Det er i stor grad takket være frivillig innsats at havna nå, tre år etter åpningen av Oslofjordmuseet er blitt en realitet.

Ildsjeler tilknyttet Museets venneforening har jobbet hardt for å samle inn penger til museumshavna, og har fått bidrag fra både DNV GL, Sparebankstiftelsen DNB, Oslo Maritime Stiftelse og Jens Evensen Eiendom. Samtidig har Asker kommune og Akershus fylkeskommune gått tungt inn, og sammen bidratt til å realisere også dette prosjektet. Jeg vil her benytte anledningen til både å takke Asker kommune, som har vært byggherre til denne fantastiske museumshavna, og private aktører som har bidratt.
Med åpningen av Maudbukta er nå en offentlig flerbrukshavn, knyttet til Oslofjordmuseet og Sjøskolens aktiviteter, endelig realisert. Akkurat slik det ble planlagt i 2004. Bedre sent enn aldri.

Jeg håper at både innbyggere og besøkende vil få glede av havnen ikke bare i sommer, men i mange år fremover. Asker og Akershus har nå en ny attraksjon som hele regionen kan dra nytte av og være stolte av.
Gratulerer med dagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar