søndag 9. august 2015

Energy Camp 2015

Siden 2011 har Energy Camp, International Summer School of Science, vært avhold for ungdomsskoleelever, og lærere, ved Hvam videregående skole i uken før skolestart, og det var moro å besøke den femte campen i rekken denne uken.

Akershus fylkeskommune har de siste årene hatt fokus på realfag og satset på dette gjennom ulike tiltak. Det er behov for økt kunnskap om fremtidens energi-utfordringer, hva vi skal satse på fremover og hvilke konsekvenser bruk av de ulike energikildene har. På campen får de mulighet til å fordype dere i fagområder innen klima og energi, gjøre forsøk og utvikle seg faglig. Det er mange utfordringer, praktiske øvelser og en annen måte å lære på enn det man kanskje er vandt til.

Vår viktigste ressurs er ungdom og hva de kan få til fremover. Vi trenger ungdom med visjoner og tanker for fremtiden. Utviklingen går rasende fort og vi har ikke råd til å ikke følge med. Gjennom campen håper jeg dere skal få inspirasjon til videre satsing på realfag.

60 ungdommer som samles, jobber sammen på engelsk med naturvitenskap får en «kick-start» inn i det kommende skoleåret. De får mulighet til å knytte nye bekjentskaper, få inspirasjon og ikke minst et faglig godt program med lærere fra University of Alberta i Canada. Et land som gjør det veldig bra på internasjonale undersøkelser når det gjelder skoleresultater.
 
Jeg håper at en slik deltakelse gir inspirasjon til videre satsing på realfag, og vi håper å se flere av dem som elever i Akershusskolen i fremtiden.

Bilde av lærerne fra Canada, rektor  ved Hvam vgs, den canadiske ambassadø og undertegnende.
Alle i fine t-skorter fra campen 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar