mandag 17. august 2015

Et viktig lavterskeltilbud

Den videregående skole er arbeidsplass for elevene i viktige ungdomsår hvor også elevenes helse er viktig. Jeg mener at skolehelsetjenesten spiller en viktig rolle i det forebyggende helsearbeidet. De kan oppdage psykiske lidelser og andre plager på et tidlig tidspunkt.
 
Dette arbeidet har vi vært viktig for Akershus KrF i lang tid. KrF har sammen med V, H og Frp styrket skolehelsetjenesten i de videregående skoler i Akershus med 10 millioner årlig. I Akershus tar fylkeskommunen på seg ansvaret for helsesøstertilbudet ved de videregående skolene. Det har ført til at samtlige videregående skoler har utvidet tilbudet betydelig. I tillegg til dette har vi satset på bruk av miljøarbeidere på våre skoler. Neste sak ut er å kunne ha tilgjengelig psykolog på skolen.
 
Skolehelsetjenesten skal være en forebyggende helsetjeneste. Den skal bidra til å forebygge sykdom og fremme psykisk og fysisk helse blant ungdom. Tjenesten skal være et lett tilgjengelig tilbud, som tidlig kan oppdage problemer og sørge for henvisning til PPT, spesialisthelsetjenesten eller andre helsetjenester. Tjenesten skal være inkludert i skolemiljøet for å kunne samarbeide med elever, lærere, foreldre og andre om å identifisere og ivareta elever med helseproblemer.
 
Det kan være til stor hjelp for dem som har problemer, og det vil spare samfunnet for store utgifter senere. Derfor er det langsiktig politikk å ha et godt helsetjenestetilbud for ungdom.
 
Evalueringene viser gode resultater. De vil vi fortsette med. Vi mener at tilbudet er så avgjørende at dette ikke kun er en kommunal oppgave. Det er nettopp det at tilbudet er på skolen hvor elevene er og at det er et viktig lavterskeltilbud som gjør dette til en suksess.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar