torsdag 22. oktober 2015

Første spadestikk for ny gang- og sykkelveg i Nes

I dag markerte vi at bygging av 1,3 km. ny gang- og sykkelveg langs fv. 175 mellom Haga stasjon og Munkerudteiet i Nes er i gang. Hovedformålet med tiltaket er å bedre fremkommeligheten og trafikksikkerheten for de myke trafikantene.

Gang- og sykkelvegen legges på østsiden av fylkesvegen og starter 200 m sør for avkjøringen til Haga stasjon - Stasjonsvegen - og knyttes til gang- og sykkelveg langs fylkesveg 478 ved Munkerudteiet. Etter at prosjektet er ferdig, vil det være sammenhengende gang- og sykkelveg fra Haga stasjon til Støverud med skole og idrettsanlegg. På sikt vil gang- og sykkelvegen planlegges videreført til Auli (2,3 km).
Det vil gi et godt tilbud til myke trafikanter i området og gi god tilknytning til jernbanen ved Haga stasjon. Anlegget vil få nytt veilys på hele strekningen, busslommer oppgraderes, og nytt vann- og avløpssystem legges i gangveien i samarbeid med Årnes vannverk.

Prosjektet har en kostnadsramme på 38,6 mill. kr og er planlagt åpnet mot slutten av 2016. Statens vegvesen har i samarbeid med Nes kommune utarbeidet reguleringsplan for 1,3 km. gang- og sykkelveg langs fv. 175 på strekningen Haga stasjon – Munkerudteiet. Statens vegvesen er byggherre på vegne av Akershus fylkeskommune som finansierer gang- og sykkelvegen.

Gleder meg allerede til åpningen i 2016.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar