onsdag 7. oktober 2015

Mine statsbudsjettkommentarer

Det er vanskelig å kommentere et statsbudsjett før man har lest detaljene, men med det forbehold er dette mine seks kommentarer:

Glad for hver krone til samferdsel. Mange små viktige grep for kollektiv og da spesielt tog både på Hovedbanen, Kongsvingerbanen og ikke minst  strekningen med dobbeltspor på den 17 kilometer lange strekningen Langset – Kleverud (Eidsvoll – Hamar) Selv penger til Høvik vende- og hensettingsspor gir bedre regularitet på Romerike da togene er gjennomgående  i Oslo.

Positivt med mer penger til midler til vedlikehold av offentlig infrastruktur og økning av  tallet på tiltaksplasser for å dempe ledigheten. Men vi trenger også flere tiltak, blant annet en sterkere økning i lærlingtilskuddet for å hjelpe flere unge inn i arbeidslivet

Mer penger til vegvedlikehold er bra og  13 millioner til rentekompensasjon gir billigere lån.

Vi får belønningsmidler til kollektivtrafikk, men det er engangsmidler som ikke bør gå til drift. Vi vil ha mer penger til drift av kollektiv og  KrF  vil derfor endre kollektivnøkkelen som kom i fjor.  Den gir Akershus mindre penger etter 4 år. I fremtiden får vi 90 millioner mindre til kollektiv. Vekst må møtes med mer penger og ikke mindre.  Les mer her: http://larssalvesen.blogspot.no/2014/10/nei-til-kutt-pa-100-millioner.html

Penger til videre  planlegging av Fornebubanen er viktig. Det legger lista og malen for Ahusbanen og jeg forventer at de vil likebehandles. Gir ekstra ammunisjon for å få alt det som trengs av avklaringer på plass.

Regjeringen har satt av midler til flere barnehageplasser og det er bra, men midlene må økes om målet om mer fleksible opptak skal nås raskt. Det er rart det er en dato som skal avgjøre om man er sikret barnehageplass. Viktig sak som Akershus KrF vil kjempe for.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar