onsdag 14. oktober 2015

Hovedkontoret for Politidistrikt Øst

I dag var det høringsmøte om administrasjonssteder i nye politidistrikt. I politidistrikt ØST er det tre forslag: Lillestrøm, Ski og Sarpsborg. Anbefaler naturlig nok plassering i Akershus. jeg mener at hovedkontoret for Politidistrikt Øst bør ligge på Romerike eller i Follo.

Bakgrunn for saken er at Stortinget vedtok i juni 2015 at det skal gjennomføres en politireform. I forbindelse med etablering av de nye politidistriktene fra 1. januar 2016, skal det besluttes hvor administrasjonssted (hovedsete) i politidistriktene skal lokaliseres. Med administrasjonssted menes sted i politidistriktet der politimesteren har sitt kontor og sin lederstøtte. Det er besluttet at operasjonssentralen skal være plassert på samme geografiske sted som administrasjonsstedet.

Akershus er det fylket i landet med raskest voksende befolkning, herunder på Romerike og i Follo, som planlegges organisert i Politidistrikt Øst. Allerede i dag er hovedtyngden av befolkningen og næringsvirksomheten til Politidistrikt Øst i Romerike/Follo. Hovedkontoret for det nye Politidistrikt Øst bør derfor ligge på Romerike eller i Follo.

Både Romerike og Follo har meget god tilgjengelighet til hele området, og samtidig nærhet til hovedstaden, og viktige politifaglige miljøer.

Det er viktige samfunnsoppgaver i Akershus hvor beredskapshensyn tilsier betydelig fokus fra politiet. Vi vil spesielt trekke frem Oslo Lufthavn Gardermoen, og øvrig infrastruktur av nasjonal betydning.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar