fredag 20. juni 2014

Oscarsborg et kulturelt fyrtårn

I Amta 17. juni mener Tom Ullsgård at Frogn kommune ikke har noe ansvar for en eventuell markering av Oscarsborg.  Det er jeg faktisk uenig i. Det er ikke uinteressant for Frogn kommune hva som skjer på dette stedet.

Bakgrunn for saken er at man i felleskap er invitert til en stor minnemarkering om begivenhetene på Oscarsborg 9. april 1940 gjennom konsert og fjernsynsproduksjon. En slik konsert vil utvilsomt bidra til å sette Oscarsborg på kartet, ikke bare som et historisk ikon i norsk historie, men også som en aktuell kulturarena.
 
Det er i denne debatten mange som er opptatt av et eventuelt tak over borggården på Oscarsborg. Jeg mener det ikke er taket som er det viktige, men at Frogn kommune er en aktiv medspiller for Oscarsborg. Kommunens investeringer i forhold til å gjøre Oscarsborg til et kulturelt fyrtårn har til nå vært begrenset. Jeg mener det ville være naturlig at Frogn og Akershus i fellesskap er med på et spleiselag for å fremheve kommune og region.

Dette er et spennende prosjekt, og at det vil kunne bli en flott konsert med et høyt kunstnerisk nivå. Akershus fylkeskommune har lenge arbeidet målrettet med å utvikle Oscarsborg som et kulturelt fyrtårn i Akershus. Dette prosjektet har potensial til å gi mye positiv oppmerksomhet, og således et løft for dette arbeidet.

Akershus har for øvrig behandlet saken i fylkestinget før sommeren hvor det gis tilsagn om støtte på 1,5 mill. kr til prosjektet 9. april 1949 – 2015.  Det forutsettes at Frogn kommune gir minst like stort bidrag og Akershus er positiv til å ha vertskapsrollen for dette arrangementet på Oscarsborg 9. april 2015.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar