mandag 25. april 2016

Akershusmesterskap i salgsfag

Nylig arrangerte Mailand vgs det første offisielle Akershusmesterskapet i salgsfaget sammen med Strømmen Storsenter, Akershus fylkeskommune, Worldskills Norge og Hovedorganisasjonen Virke. Skolekonkurranser er en underholdende og publikumsvennlig undervisningsform som vekker konkurranseinstinktet. Innen praktiske yrker får elevene god og realistisk trening i sitt fag og konkurransene er dermed også en god trening til eksamen.

Det var stas å få lov til å marker dette sammen med flotte representanter for de videregående skolene i fylket. De er et viktig bidrag for fremtidens stadig voksende behov for nye dyktige medarbeidere i salgsfaget.

Fire av landets største kjøpesentre ligger i Akershus. Det største kjøpesenteret er Strømmen storsenter som er et fremoverlent kjøpesenter. Her får elevene en god opplæringsarena for å øve opp sine kvalifikasjoner innen salgsfaget. Varehandelen i Strømmen storsenter er den virkeligheten salgfagseleven skal ha kompetanse på.

Noen trender viser til at store utvalg blir stadig viktigere for oss som handler. Verden har kommet tettere innpå, ikke minst via nettet, og dermed ønsker kundene et bredt og variert utvalg. Det innebærer at det blir de store handelsstedene som Strømmen storsenter som tar markedsandeler og vinner kampen om kundens oppmerksomhet.  At verden er blitt mindre og forbrukerne mer opplyst gjør at salgsfagsmedarbeideren må kunne mye om salg, reklamasjon og kundeservice. 

Akershus fylkeskommune er veldig stolte over å få medvirke til at varehandelen får relevante og kvalifiserte fremtidige salgsfagsmedarbeidere.  Vi lar oss imponere over innsatsviljen som må være tilstede for å kvalifisere seg til fylkesfinale i denne skolekonkurransen.

Det å løse utfordringer i et konkurranserettet læringsmiljø er noe man kan lære mye av. Det gjør en rustet til arbeidslivet, og jeg er overbevist om at næringslivet vil få stor glede av den erfaringen. Jeg er som politiker i Akershus opptatt av at opplæringen skal være relevant for et fremtidig næringsliv og for en kommende arbeidsgiver.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar