mandag 15. mai 2017

Bli med på verdens største dugnad

Krig og interne konflikter over hele verden har preget barn i stor grad. Derfor vil årets TV-aksjon støtte UNICEFs arbeid med å gjenoppbygge skoletilbudet, for å sikre barn en fremtid. Jeg gleder meg derfor til årets TV-aksjon.

Akershus fylke skal være med på «verdens største dugnad». Målet er at hele samfunnet skal ta i et tak for UNICEF. Det må være en ambisjon at vi skal gjenspeile hele Akershus. Derfor ønsker vi å integrere hele mangfoldet av mennesker i fylket. I år er det de fem landene Syria, Columbia, Mali, Pakistan og Sør-Sudan som skal hjelpes med å bygge opp nye og gamle skoler. Unicef er verdens største hjelpe organisasjon for barn, og er representert i over 190 land.
Temaet under årets aksjon er skole. Barn drømmer om å bli lærere, ingeniører, og leger. De vil bygge opp landet sitt igjen. Ingen barn skal få ødelagt fremtiden sin på grunn av de voksnes kriger og konflikter. Derfor skal vi samle inn penger til skolemateriell, utdanne lærere, og gjenreise skolebygninger.

Skoleelever i Norge må bli bevisst over hvor fantastisk heldige de er, og hvor viktig utdanning er. Så gå inn på blimed.no og registrer deg som bøssebærer i din kommune. Ta kontakt for å bli med i komitearbeid i hjemkommunen din. Alle er velkomne til å bidra til verdens største dugnad. Jeg tror mange vil føle stolthet over å bidra.
Folk er veldig positive til TV-aksjonen som går av stabelen den 22. oktober. UNICEF skaper et engasjement, og er en organisasjon som man kan stole på. En aksjon på denne størrelsen er avhengig av mange frivillige. Det er stort behov for mennesker i fylkes- og kommunekomiteen og 6000 bøssebærere i bare Akershus. Den 22. oktober blir årets viktigste søndagstur.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar