torsdag 1. mars 2018

Åpningstale til GründerExpo 2018

Hjertelig velkommen til GründerExpo 2018! Siden august 2017 har dere som elever fra ungdoms – og videregående skole lagt ned masse arbeid i bedriften. Dere har jobbet med ideer, produsert varer, laget forretningsplan, reklamert, markedsført, og solgt varer og tjenester.

Ungdomsbedriftselevene har også vært med på forskjellige kurs som regnskap, markedsføring, personal og ledelse. Dette ble gjennomført av Ungt Entreprenørskaps samarbeidspartnere Skatt Øst og NAV Arbeidslivssenter med flere.
Vi i Akershus fylkeskommune er veldig stolte over å få være med på å medvirke til Ungt entreprenørskap. Jeg er imponert over innsatsviljen som dere legger ned her.

Det å løse utfordringer i et konkurranserettet miljø er noe dere lærer mye av, det gjør dere bedre rustet til både skolehverdagen og til senere arbeidsliv. Skapergleden, samarbeid og å ta et skikkelig ansvar for det dere er opptatt av er viktig. Det er heller ikke farlig å feile, så lenge man lærer av det. Jeg er overbevist om at næringslivet vil ha stor glede av elever som dere, med slik erfaringen og kompetansen.
Det er bruk for dere i framtiden. Satsing på innovasjon og nyskaping er avgjørende for å sikre bærekraftig vekst i Akershus. Det er også en forutsetning for å lykkes med omstillingen Norge er inne i. Vårt mål er at Akershus skal være en bærekraftig, smart, innovativ og nyskapende region.

Ungt Entreprenørskap i Akershus gjør en formidabel innsats for at dere skal få testet ut kunnskap og ideer. Og ikke minst stå for dette flotte arrangementet.
Fem ungdomsbedrifter vil bli kvalifisert til NM, som vinnere av de ulike konkurransene her på fylkesmesterskapet. Jeg er sikker på at juryen vil få en spennende og utfordrende jobb. Ungt Entreprenørskap Akershus har håndplukket folk fra arbeids- og næringsliv, og alle jurymedlemmene er spesielt utvalgt på bakgrunn av kompetanse og forståelse for den kategorien de vurderer.

Jeg ønsker dere all lykke til med konkurransen, og husk: dere er alle vinnere!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar