søndag 14. juli 2013

92,5 prosent får første ønske

Resultatet av første inntaket til videregående opplæring i Akershus er nå klart. I disse dager får 21 106 elever tilbud om plass på et av de utdanningsprogrammer de har søkt. 92,5 prosent har fått plass på sitt første ønske.

Det er svært gledelig at flere har fått tilbud om skoleplass i år enn på samme tid i fjor. Det er heller ikke mindre positivt at det også er noen færre som står uten plass. Inntaket avsluttes ikke før alle søkerne har fått et tilbud i tråd med sine rettigheter.

Ikke alle elever vet selvsagt hva de skal bli ennå, men uansett kan valget av videregående skole bli retningsgivende. Det er viktig at vi foreldre støtter og hjelper de unge med valget. Dette er viktige valg som skal gjøres i en allerede krevende tid i livet. Akershus fylkeskommune har klare ambisjoner om å være blant landets beste på videregående utdanning.

Det er viktig at alle søkerne svarer innen fristen 17. juli. For å kunne være med videre i prosessen, må også de søkerne som kun mottar tilbud om plass på venteliste, svare innen fristen. De som ikke svarer innen fristen, mister skoleplassen. Viktig at også de som takker nei til skoleplass svarer innen fristen slik at plassen også kan frigjøres for andre. Resultatet av andre inntaksrunde vil foreligge 27. juli og svarfristen for andre inntaket er 3. august

Selv om mange nå får tilbud om skoleplass, er det også i år en del som må vente til senere inntaksrunder før de får tilbud om en skoleplass. I år gjelder det 1 519 søkere eller 6,6 prosent av søkerne. Det er på Romerike det prosentvis står flest uten tilbud. Her er det foreløpig 7 prosent som bare får tilbud om plass på venteliste i denne første inntaksrunden.

Opplæringslovens § 3-1 gir rett til inntak på ett av tre søkte utdanningsprogram på Vg1-nivå. I utdanningsprogrammene Studiespesialisering, Idrettsfag og Musikk, dans og drama har søkere til videregående trinn (Vg2 og Vg3) fortrinnsrett til plassene på den skolen der de var elev siste skoleår. Søkerne rangeres etter poengsum, og det kjøres to inntaksrunder. Etter andre inntak fryses ventelistene, og de som ikke har fått noe tilbud har nå forrang til alle ledige plasser.

Lykke til med valget og videre med studiene på den skoleplassen man velger. En god videregående utdanning er viktig for videre valg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar