onsdag 8. januar 2014

Studentrabatt for alle

Fra 1. februar innfører Ruter studentrabatt for alle studenter, ikke bare for de som studerer i Oslo og Akershus.

Besøkende som studerer andre steder i landet og er på besøk i Oslo, samt ungdom fra Akershus og Oslo som studerer i Bergen, Trondheim eller i utlandet og er hjemom på besøk må i dag betalefull pris hos Ruter. Dette i motsetning til de som studerer ved institusjoner i Oslo og Akershus som får 40 prosent studentrabatt på ordinær voksenpris.

Nå utvides denne prosentrabatten imidlertid til å gjelde alle studenter hvis studier kvalifiserer til støtte fra Lånekassen, samme hvor deres studiested er. Akershus KrFs fremmet forslag om dette i budsjettarbeidet nå i høst og fikk raskt støtte fra V, H og Frp til at Ruter bør vurdere dette. Dette fulgte Ruter opp og fra 1. februar i år gis det studentrabatt for alle studenter, ikke bare for de som studerer i Oslo og Akershus.

KrF har lenge ønsket å gjøre noe med dette. Samferdselsdepartementet gir kun støtte til å dekke studentrabatten for studenter i Oslo og Akershus. Ekstra støtte til andre studenter må derfor betales av egen lomme. Det er snakk om større summer enn de andre fylkene i landet siden Ruter står for 60 prosent av det totale kollektivtilbudet i Norge.  Etter at vår nye sone- og billettstruktur endelig er godt på plass var tiden omsider inne.

Dette er en svært god nyhet som vil komme studentene til gode. Dette har vært en urettferdig forskjellsbehandling og vi er glade for at endelig får gjort noe med det. Rabatten gjelder studenter, lærlinger og kandidater som er omfattet av opplæringsloven og er en prosentvis rabatt på voksen pris frem til de fyller 30 år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar