mandag 18. august 2014

Velkommen til Akershusskolen!

I dag er det skolestart for over 22 000 elever i videregående opplæring i Akershus og jeg fikk gleden av å ønsker nye elever på Nesodden videregående skole hjertelig velkommen til skolestart og Akershusskolen.

Akershus fylkeskommune er landets aller største skoleeier på videregående nivå. Vi har høye ambisjoner for våre elever og lærlinger. Elever og lærlingers kompetanse har førsteprioritet. Det er få saker som engasjerer mer enn skolesaker. Alle politikere fra alle partier er opptatt av at Akershusskolen skal være best mulig og tar dine forventninger og drømmer på alvor. Det er viktig at hver enkelt elev føler seg sett. Skolen skal inspirere og motivere fra første dag og vi skal hjelpe hver og en til å strekke seg litt lenger. I Akershusskolen skal elevene ha best mulig kompetanse etter endt skolegang.

Resultatene i Akershusskolen er gode. 84 prosent fullførte og besto videregående opplæring i fjor. Det er godt over landsgjennomsnittet. En viktig jobb er å få flere elever til å gjennomføre yrkesfag. Nesodden videregående skole har gode resultater og skolen legger stor vekt på elevmedvirkning. Det bidrar til et godt læringsmiljø. Vi er heldige som lever i et land hvor vi kan være med å bestemme. Det er viktig at dere bruker muligheten dere har til å være med å påvirke.

Vi vet fra forskning og erfaring at profesjonelle lærere og ledere er viktig for læringen. Resultatene fra elevenes evaluering av undervisningen i 2013 viste at elevene opplever lærerne i Akershus som faglig dyktige og engasjerte i fagene sine.

Denne høsten starter et viktig kvalitetsarbeid på alle videregående skoler i Akershus. Satsingen på Den gode akershusskolen har som mål å forbedre elevenes kompetanse. Alle skoler skal jobbe med å utvikle skolen som organisasjon og utvikle opplæringen, og det skal utvikles standard for hva som skal kjennetegne en god undervisningsøkt.

Vår oppgave som skoleeier er å gi faglig støtte og gode rammebetingelser for skoleutvikling. Elevtallet vil vokse i årene framover, som betyr behov for flere elevplasser og nye skoler. Veksten i Akershus gir gode muligheter og inspirasjon til å jobbe med skole- og undervisningsutvikling, både for dagens og framtidens videregående opplæring.

 Jeg ønsker alle elever lykke til og bruk mulighetene!
 
 
 
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar