torsdag 15. januar 2015

Åpning av friluftslivets år

2015 er Friluftslivets år. På tirsdag gikk den offisielle åpningen av stabelen, med arrangementer i hele landet. I Eidsvoll markerte vi dette med en skikkelig nærmiljøtur på Sundtoppen med bålkos og hygge.

Gjennom hele året ønsker vi å vise fram hva Akershus har å by på. Det er både folkehelse, naturopplevelse og sjelero. Det gjør godt å komme seg ut.

Friluftslivet står sterkt i Norge og har høy oppslutning, men det som mye annet noe vi må lære bort til neste generasjon. Å være aktive ute gir oss bedre helse, både fysisk og psykisk. Allemannsretten, retten til å ferdes fritt i utmark er viktig for folkehelsa
En befolkning som er glad i å bruke nærmiljøet og naturen gir oss også en slags forsikring for at natur og miljø blir tatt vare på.

Noen trenger et ekstra dytt for å komme seg ut. Den tøffeste mila kan være dørstokkmila.  I Friluftslivets år er målet å inspirere sofasliterne og andre som synes terskelen er for høy. Over hele landet er frivillige lag og organisasjoner, lokale myndigheter og private aktører klare til å få oss ut.
Målet med Friluftslivets år er å sette varige spor ved at alle deler av befolkningen skal mer ut på tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar