fredag 16. januar 2015

Elever for framtida

Entreprenørskap er evnen til å se muligheter og gjøre noe med dem. Det handler om å tørre og ville omsette ideer til praktisk handling. Evnen til entreprenørskap kan trenes, og Akershus fylkeskommune jobber sammen Ungt Entreprenørskap (UE) i Akershus for at flest mulig elever skal få entreprenørskapsopplæring.

Nylig hadde jeg gleden av å være jury i Eidsvollmesterskap for ungdoms bedrift. En morsom jobb da det er artig å treffe ungdom å se mange av de fine bedrifter med alt fra mat, negler og bøker til selfiesticks.
Jeg har deltatt på flere av arrangementene og blir imponert over det engasjementet og læringsviljen som legges for dagen. Jeg var imponert over det generelle nivået i konkurransen.  Det er også morsomt å se alt som virker i praksis. Elevene lærer mye av det, og vil være bedre forberedt til fylkesmesterskapet. Men det aller viktigste er at de blir enda bedre forberedt til å kunne bli gründere

Akershus fylkeskommune vil at flest mulig elever i våre videregående skoler skal få muligheten til å jobbe med entreprenørskap og ønske å legge best mulig til rette for at dette skal bli en naturlig del av skolehverdagen.
Det er viktig å gi ungdom med tiltakslyst rammer og muligheter til å starte og lykkes med næringsvirksomhet. Ungt Ungdomsbedrift gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer, og det er ingen kunnskap som sitter så godt hos elevene som den de tilegner seg gjennom egne erfaringer.

Det er faktisk det 13. året Eidsvoll videregående skole gjennomførermesterskap i ungdomsbedrift og jeg gleder meg allerede til neste gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar