mandag 13. april 2015

Mago på Eidsvoll Verk

Denne helgen var det sesongåpning på kulturfyrtårnet MAGO på Eidsvoll Verk. Jeg har tro på at det kan skje mye spennede fremover.

MAGO er et nyetablert produksjons- og visningsrom i den gamle kraftstasjonen på Eidsvoll Verk. Inspirert av Eidsvollsmennene, som kom til ”Værket” fra hele landet denne april-helgen i 1814, skal MAGO være en nasjonal kraftstasjon for nyproduksjon av verk - ikke bare av billedkunstnere, men også komponister, kuratorer, scenekunstnere og skribenter.

Aktivitet i Mago B og i traktorstallen gir muligheter for Eidsvoll Verk som en flott kulturarena.  Et vellykket kulturelt grunnlovsår er unnagjort og det har gjort at nye mennesker har oppdaget Eidsvoll Verk takket være jubileet.

 2014 var et fantastisk år med mange flotte 1814-markeringer på Eidsvoll som arrangementer ved Eidsvollsbygningen og blant annet med kunstutstilling og konsert. Det som er unikt med Eidsvoll Verk er at publikum kan ta del i fortid, nåtid og framtid innenfor en radius på noen minutters gange.
 
Det historiske perspektivet er viktig. Men det er også viktig med kunst som kan forarge, begeistre eller skape rom for ettertanke. Dette klarte man med utstillingen «1814 Revisited». Det er grunn til å berømme Akershus kunstsenter med arbeidet.Den utstillingen de maktet å få til Eidsvoll har åpnet opp for at samtidskunst kan fungere sammen med Eidsvoll 1814..

 Jeg har stor tro på Mago B og Traktorstallens muligheter for Eidsvoll Verk som kulturarena og håper at det vil bidra til at folk tar turen ut for å oppleve kunst og historie.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar