mandag 7. april 2014

Velkommen som norsk statsborger

Er du ny norsk statsborger? Alle nye statsborgere som har fylt 12 år innviteres til statsborgerseremoni. Målet med statsborgerseremonien er å ønske nye statsborgere velkommen og markere at nye medlemmer tas opp i det norske fellesskapet.

På søndag var jeg på en flott høytidelig seremoni i Oslo Rådhus for de i Oslo og Akershus som nå får norsk statsborgerskap.  Møte er i regi av fylkesmannen i Oslo og Akershus. 319 nye statsborgere fra Oslo og Akershus har takket ja til å markere dette. Seremonien er en festdag, og man bestemmer selv om man vil delta eller ikke.
Et statsborgerskap handler om plikter, rettigheter, verdier og tilhørighet. De som i dag ble norske statsborgere tar et stort skritt. De sier farvel til sitt gamle hjemland og får et nytt. Å være norsk statsborger betyr at vi tar på oss visse plikter samtidig som vi får visse rettigheter.

Med gjester var det ca 800 personer som skal være med på markeringen. De nye statsborgerne kommer opprinnelig fra 77 ulike land. Med statsborgerseremonien vil den norske stat ønske nye borgere velkommen, og markere at nye medlemmer tas opp i det norske fellesskapet.
På programmet står taler, musikk og sang, avlegging av troskapsløfte og utdeling av gavebok om Norge ”Velkommen som ny statsborger”.

Stortinget har bestemt at seremonien er frivillig, men i Oslo og Akershus opplever vi at stadig flere takker jo til invitasjonen og det er en stor glede å være med å gratulere folk med deres nye statsborgerskap.
Velkommen skal dere være!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar