torsdag 11. desember 2014

Medlemsbrev desember Akershus KrF

Kjære alle sammen!

Tusen takk for hyggelig renominasjon til fylkestingsvalget 2015 for Akershus KrF. Glad for at jeg får med meg et godt lag. Jeg vil spesielt trekke fram de fem fremste med Astrid-Therese Theisen, Finn Tellsgård, Ida Lindtveit og Harald Ringstad.  Det er både fornyelse og erfaring. Det er også moro at vi har tre flinke KrFU-ere på de 11 første plassene.
Hver høst er hektisk for å få plass enighet om budsjett. Selv om det nå snart er valgår har fått et godt budsjett i havn. For å trygge barnas skolevei, og jobbpendlerenes sykkelvei legger vi inn 164 millioner kroner ekstra på gang og sykkelvei de neste fire årene. Sammen med de allerede vedtatte 758 millioner er dette er vår absolutt største satsning. Nå tetter vi også hull for 19,5 millioner kroner i fylkesveiene. Dette er viktig for trafikksikkerheten. Et annet forslag er bevilgning av 1,9 mill. kr. til universell utforming på Bekkestua, Olavsgaard, Nesoddtangen og Aker brygge.

Vi vil også øke tempo på bygging av innfartsparkering. Nå dobler vi byggingen av innfartsparkering. Ferdig prosjekterte prosjekter som er planlagt gjennomført etter 2016 fremskyndes til 2015, så fremt det er mulig.
Vår satsing på den gode Akershusskolen har vist resultater, men frafallet, spesielt rettet mot de yrkesfaglige linjene, må fortsatt reduseres. For å bekjempe frafallet på de yrkesfaglige linjene ønsker vi å styrke oppfølgningen og veiledningen av lærlinger. Satsingen økes til 14,5 mill. kr. for å sikre at lærlinger i Akershus får enda bedre oppfølging.

Akershus KrF tar de unges psykiske helse på alvor derfor vil starte et treårig forsøksprosjekt med en skolepsykolog på hver skole. Skolepsykolog skal jobbe tett sammen med skolehelsetjenesten, målet er å gi elevene våre et bedre tilbud på sin respektive skole.
Like gledelig er det at vil ha miljøarbeidere ved alle våre skoler. Miljøarbeiderne, har sammen med økte ressurser til skolehelsetjenesten på de videregående skolene vist seg å ha svært positiv effekt på flere felter, herunder mobbing og frafall.

Vi vil også takke for mange gode innspill og mennesker som jeg har møtt i året som har godt. Gleder meg til neste år. Det er mange forventninger og julestri på slutten av året, men midt i alt dette håper dere alle får en god adventstid og en god jul når vi kommer så langt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar