tirsdag 13. august 2013

Ja til Kinderegg!

Jeg er glad for at ØBs leder «Kinderegg for unge» 10. august taler varmt for Ungdommens kulturleir (UKL). Dette flotte arrangementet kunne ikke vært gjennomført uten den økonomiske støtten man får fra Akershus fylkeskommune. I lederen er man redd for at man skal stryke støtten på 300.000 til UKL. Dette skyldes nok en misforståelse og jeg kan berolige alle ØBs lesere at det ikke kommer til å skje.

Det er ingen planer om kutt i Akershus fylkeskommune til UKL. Vi kan allerede nå planlegge for å ønske velkommen til Ungdommens Kulturleir 3.-8. august i 2014 på Follo folkehøgskole. For å sitere lederen så kan «de kreative og i mange tilfeller svært talentfulle ungdommene, få sjansen til å oppfylle drømmer, få inspirerende og faglig sterk veiledning av proffe kursledere, få inspirasjon til å fortsette med interessen, møte ungdom med felles evner og interesser og knytte sterke vennskapsbånd» også til neste år.
Årsaken til misforståelsen i ØBs leder ligger nok i at ved dette stortingsvalget er det en diskusjon om kommunesammenslåing og fylkeskommunens framtid. Det er en legitim diskusjon som handler om lokaldemokrati og velferdstilbud rundt om i landet. Den diskusjonen er ikke gjort over natten. Uavhengig av hvilken organisering Stortinget vil kunne lande på i fremtiden så vil nok Ungdommens kulturleir (UKL) bestå i en eller annen form så lenge det finnes engasjement for dette. Dette har med andre ord ikke noe med fylkespolitikerens budsjettarbeid til høsten å gjøre.

Ungdommens kulturleir er et flott tiltak for ungdom i Akershus og arrangeres av Akershus Barne- og Ungdomsråd (ABUR) i samarbeid med Akershus Amatørteaterråd og med støtte fra Akershus fylkeskommune. Her kan ungdom mellom 13 og 17 år fra hele fylket delta på kurs i enten tegneserier, film, teater eller musikal.
Akershus Barne- og Ungdomsråd har over år bygd opp et veldig bra arrangement. Det var den 18. gang dette arrangementet ble gjennomført og den 17. gang på Follo folkehøgskole Årets leir gikk knirkefritt med flotte tilbakemeldinger.

Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Legger ved bilde av leder i ØB 10. august:
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar