tirsdag 27. august 2013

Å fange hukommelsestyven

Noe av de hyggelige tingene jeg gjør som politiker er å treffe mennesker og snakke om ting som betyr noe for folk. Årets TV-aksjon gjør det. Over 70 000 mennesker i Norge har Alzheimer eller en annen demenssykdom. I løpet av de neste tiårene vil antallet fordobles.

TV-aksjonen 2013 går derfor til Nasjonalforeningen for folkehelsen og deres arbeid med sykdommen demens. Aksjonen arrangeres søndag 20. oktober. I den anledning var jeg nylig på Follos regionsamling i anledning TV-aksjonen. Jeg gleder meg til dette arbeidet.  Gjennom TV-aksjonen NRK 2013 skal vi styrke tilbudet til mennesker med demens og deres nærmeste. Det er en nådeløs sykdom, men med hjelp og aktivitet kan de gode dagene bli flere og bedre.

Pengene fra TV-aksjonen 2013 skal brukes på tre områder:
·        Forskning på demens for å kunne løse gåten disse sykdommene er.
·        Bedre livskvaliteten for demenssyke og deres pårørende.
·        Skape økt åpenhet og forståelse for sykdommen som mange opplever som tabubelagt i dag.

Rundt 7000 frivillige skal mobiliserer og organiserer 100 000 bøssebærere til aksjonsdagen. TV-aksjonen er faktisk verdens største dugnad og innsamlingsaksjon. Om du vil gå med bøsse, arbeide i en kommunekomite, eller noe annet: TV-aksjonen er noe for deg. Aksjonen er også helt avhengig av din innsats. 
Det som gjør aksjonen helt unik er likevel det lokale engasjementet. De frivillige er TV aksjonens største ressurs og det er deg og meg som gjør aksjonen til en suksess. Jeg håper vi kan legge gode rammer om aksjonen og at Follo-samfunnet vil engasjere seg. Målet er at alle husstander skal få besøk – da må man ha fullbøssebærerdekning. 

Follo har også et annet stort potensial til å gjøre det bedre når det kommer til totalbeløpet. Her kan næringslivet spille en viktig rolle, sammen med andre innsamlingskanaler utenom bøssene.

TV-aksjonen har også en verdi; at man knytter flere sammen, man gjør noe sammen og man bygger nettverk. Vi ser også at lokalt eierskap gir større engasjement. Aksjonen er også verdens største gruppearbeid.
Mer informasjon finner dere på TV-aksjonens hjemmesider og bli gjerne med i facebookgruppen til "TV-aksjonen Akershus» også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar