fredag 14. februar 2014

Europa, flyplasser og Espelund

I dag er jeg på møter med Airport Regions Conference, ARC. Denne organisasjonen er en paraplyorganisasjon for flyplassregioner og kommuner i Europa. Dette gjør vi for å ta vare på regionen vår. Det er viktig at vi utnytter de mulighetene man får ved å ha en storflyplass som Oslo lufthavn (OSL) i vårt område, samt at man lærer av hvordn andre regioner i Europa takler de utfordrringene som naturlig følger med.

Harald Espelund har siden 2011 i vært medlem i styret til ARC. Nå går han ut av styret og jeg er foreslått som nytt styremedlem og kommer til å velges inn i styret i løpet av ‘Executive Comitee meeting’.
Airport Regions Conference (ARC) omfatter 33 europeiske medlemsregioner eller –byer, som alle har en større flyplass beliggende på sitt geografiske område. Til sammen bor det over 70 millioner innbyggere i områdene som inngår i ARC og det går over 2/3 av all europeisk lufttrafikk gjennom deres flyplasser.

Akershus fylkeskommunen og Øvre Romerike utvikling (ØRU) mener at det er viktig at vi har en representant i dette arbeidet. Styremedlemskap i ARC gir mulighet til å påvirke mange forskjellige flyplassrelaterte temaer på et overordnet nivå. Slik at vi kan være aktivt med i organisasjonen og arbeide med for en tydelig kurs for ARC, samt sammen med andre liknende regioner, utvikle Akershus som en europeisk storflyplassregion.   

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar