onsdag 26. februar 2014

Velkommen som søker til videregående skole!

I disse dager skal nesten 9000 elever i Akershus ta et viktig valg for fremtida. 1. mars er frist for søknad til videregående skoler. Akershus fylkeskommune ønsker deg velkommen som søker til videregående skole og vi har hele 34 videregående skoler å velge mellom.

Snart skal man ta skrittet over fra ungdomsskolen til en videregående utdanning. For noen er det fremdeles den samme kommunen, men andre må reise ut av kommunen for å ta videregående utdanning.  Videregående opplæring gis vanligvis som 3 år i skole eller som 2 år i skole og 2 år i bedrift. Du kan velge mellom tre ulike studieforberedende og ni ulike yrkesfaglige utdanningsprogrammer.
For de fleste er valg av utdanningsprogram allerede klart, men for noen er usikkerheten om hvilke utdanningsprogram som skal velges fortsatt stor. Det viktig at ungdommen derfor søker råd fra lærere, veiledere i ungdomsskolen og veiledere fra den videregående skolen

1. mars er også fristen for å søke om læreplass i Akershus. Vi har de siste årene sett at det er færre som velger yrkesfag og læreplass i Akershus for å ta et fagbrev. Det er viktig at flere av Akershusungdommer velger å ta en yrkesfaglig utdanning. Søknad sendes via nettjenesten www.vigo.no. En læreplass blir ikke tildelt slik som en skoleplass, og du har ingen garanti for at du får en læreplass kun gjennom å søke i vigo. Derfor er det viktig at du er aktiv og sender inn jobbsøknader og tar kontakt med mulige lærebedrifter.
Jeg ønsker lykke til med valget. Akershus fylkeskommune og den videregående skolen står klar til å ta i mot dere. Vi tilstreber å gi dere deres ønsker om valg av program og skole. Søknad sendes via nettjenesten www.vigo.no.

På nettstedet vilbli.no vil du finne nyttig informasjon til deg som søker om skoleplass, inkludert informasjon om:
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar