fredag 25. september 2015

Det gode samarbeidet fortsetter i Akershus.

Venstre, Høyre, Krf og Frp har i dag blitt enige om en samarbeidsavtale for de neste fire årene.  Det borgerlige samarbeidet i Akershus fortsetter.

Vi skal fortsette det systematiske arbeidet med arbeidet mot frafall i den videregående opplæringa. Akershus fylkeskommune er best i landet på gjennomført og bestått i videregående opplæring. Vi retter et særlig fokus mot å styrke yrkesfagene.

Andelen elever som fullfører videregående opplæring skal økes til 87 prosent i løpet av perioden, blant annet ved å videreutvikle satsningen på miljøarbeidere og helsesøstre, samt gi tidlig faglig støtte til elever som står i fare for å stryke i et enkelt fag. Øvre Romerike må ha et særskilt fokus.

Det er en viktig verdisak for oss å sikre det psykososiale miljøet for elever og lærlinger og det aktive arbeidet mot mobbing. Det utredes en prøveordning med mobbeombud som kan være en klageinstans for foreldre og barn som opplever mobbing i Akershus. Dette kan skje i samarbeid med aktuelle kommuner.  Dette vil styrke det forebyggende arbeidet som allerede eksisterer på skolene i Akershus.

Oslopakke 3 er helt avgjørende for å sikre finansiering av Fornebubane, Ahusbane og ny T-banetunnell i Oslo. Vi slår også fast at E18-prosjektet gjennom Asker og Bærum skal være et byutviklingsprosjekt som skjermer mot lokalforurensing. E18 skal inneholde separat vei for buss og sykkelekspressvei. Prosjektet skal være i tråd med klimaforliket i stortinget og ikke føre til økte klimautslipp fra biltrafikken eller føre til mer biltrafikk inn og ut av Oslo.

Klima- og miljøpolitikken blir styrket den neste fireårsperioden. Overordnet regional planlegging må sørge for at vern av matjord styrkes og at transportbehovet reduseres, samtidig som vi skal fortsette den sterke veksten i kollektivtrafikken som vi har hatt de siste årene. Akershus skal fortsatt være internasjonal foregangsregion for overgang fra fossil til fornybar energi i transportsektoren.

Denne avtalen sikrer fortsatt framdrift og sikrer finansieringen av trygge skoleveier og sykkelveier i fylket. Vi skal fortsette med å ta igjen etterslepet på vedlikeholdet av fylkesveiene. Dette er svært viktig for å øke trafikksikkerheten.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar