lørdag 12. september 2015

Et spennende fylke!

Befolkningsveksten i Akershus gjør at vi kan utvikle byer og tettsteder med arbeidsplasser og gode bomiljøer med tilgang til fritidsaktiviteter og kulturopplevelser. Våre innbyggere skal gis muligheter og livskvalitet, og en vekst med gode miljøløsninger for arealbruk og transport.
 
Akershus er størst i landet på videregående nivå. Likevel trenger enda flere elevplasser og nye skolebygg og det er viktig at skolen gir verdier, kunnskap og holdninger.  Gjennomføringsprosenten for elever i videregående skole i Akershus er på sitt høyeste på over 20 år. Forrige skoleår fullførte 83, 5 prosent av Akershuselevene videregående opplæring.
 
Jeg er glad for at de aller fleste elevene nå kommer gjennom videregående opplæring. Ekstra gledelig er det at det er yrkesfagene som hevder seg mest. Samfunnet vårt trenger mange forskjellige typer kompetanse for at samfunnet skal utvikle seg. Vi skal bygge boliger til opp mot 200 000 flere innbyggere i løpet av noen tiår, og vi trenger pleie- og omsorgsmedarbeidere til å ta seg av oss når vi blir syke eller eldre. Dette er bare noen eksempler på hvorfor yrkesfagkompetanse er utrolig viktig for oss alle.
 
Siden 2007 har vi hatt vekst i kollektivtrafikken. Det viser at satsingen gir resultater. Det er behov for større kapasitet i kollektivtrafikken. Transport står for hoveddelen av klimautslippene i vår region. Å få flest mulig til å reise kollektivt, sykle eller gå er derfor viktig for klima.  Fremover må Fornebubanen og T-bane videre til Ahus/Lillestrøm må på plass. Vi er i verdenstoppen når det gjelder elbil og vil at hydrogenbiler skal oppnå tilsvarende.
 
En velfungerende og miljøvennlig hovedstadsregion er viktig for hele landet og for vårt bidrag til de globale klimautfordringene. En stemme til KrF i Akershus er første skritt i riktig retning. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar