torsdag 24. september 2015

Endelig er valgkampen over

En lokalvalgkamp er endelig over. Selv om sikkert mange av velgerne synes det var en langvarig valgkamp, kan jeg trøste med at det synes nok de fleste politikere også.

KrF gikk fram i Akershus på fylkestingsvalget med 0,1 prosent og vi stod på stedet hvil i kommunevalget. Dette betyr at bak mitt mandat til fylkestinget har vi 8262 velgere.  Det manglet 246 stemmer på et mandat til.  Med andre ord manglet det svært få stemmer, og at hver stemme betyr noe.

I flere land i verden er det en drøm om å få lov til å bruke stemmeretten. Det er derfor et stort paradoks at ikke flere enn ca 60 % valgte å stemme i Norge. Det er for tidlig å konkludere ned hvorfor det er slik, men det er en tydelig utfordring for neste valg. 

Jeg er stolt av alle KrF-erne som har stått på i valgkampen de siste ukene. De har gjort en kjempejobb, og folk har sett deres ekte engasjement for menneskeverdet. KrF har hatt god formkurve og en valgkamp som nettopp ble kåret til landets beste.

Nasjonalt i kommunevalget fikk KrF 5,4 prosent av stemmene, og 5,6 i fylkestingsvalget. Tusen takk til alle dere som stemte på KrF denne gangen. Vi ser flere positive tendenser ved dette valget, så KrF har et større potensial. Blant annet ser vi ut til å ha fått flere unge velgere, og KrFU gjorde et godt skolevalg. Vi stiger også litt i flere byer. Det varsler godt for fremtiden.

Alt dette er gode ting å ta med seg videre frem mot neste valg i 2017.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar