fredag 3. mars 2017

Innovatører trengs overalt!

Nylig hadde jeg gleden av å åpne GründerExpo 2017. 131 ungdomsbedrifter fra de ulike videregående skolene i Akershus satte hverandre i stevne under Akershusmesterskapet for ungdomsbedrifter. Arrangementet er det 18. i rekken. Innovasjon og etablering av nye bedrifter er viktig.

Satsing på innovasjon og nyskaping er avgjørende for å sikre bærekraftig vekst i Oslo og Akershus. Det er også en forutsetning for å lykkes med omstillingen Norge er inne i. Vårt mål er at Akershus skal være en bærekraftig, smart, innovativ og nyskapende region.
Det å løse utfordringer i et konkurranserettet miljø er noe elevene lærer mye av, det gjør dem bedre rustet til både skolehverdagen og til senere arbeidsliv. Skapergleden, samarbeid og å ta et skikkelig ansvar for det man er opptatt av er viktig. Det er heller ikke farlig å feile, så lenge man lærer av det. Jeg er overbevist om at næringslivet vil ha stor glede av elever som har denne erfaringen og kompetansen. Det er bruk for dem i framtiden. Ungt Entreprenørskap i Akershus og ikke minst alle lærerne i Akershus gjør en formidabel innsats for at elevene skal få testet ut kunnskaper og ideer.

Ungdomsbedrift (UB) gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. Gjennom et skoleår skal elevene etablere, drive og avvikle ungdomsbedriften med lærer som veileder og en mentor fra lokalt næringsliv. Elevene arbeider ut fra en reell idé og realiserer denne gjennom produksjon, markedsføring og salg. Overskuddet bedriften gir, er det elevene selv som bestemmer over. En ungdomsbedrift registreres i Brønnøysundregisteret via Ungt Entreprenørskap som en egen juridisk enhet.
Ungdomsbedrift gir gode muligheter for tverrfaglig læring og er godt forankret i kompetansemål i en rekke studiespesialiserende og yrkesfaglige utdanningsprogram. Ungdomsbedrift som metode er basert på elevaktiv læring. Det er ingen kunnskap som sitter så godt hos elevene som den de tilegner seg gjennom egne erfaringer. Underveis i driften møter elevene ulike arbeidsoppgaver og utfordringer.

Akershus fylkeskommune er veldig stolte over å få være med på å medvirke til Ungt entreprenørskap og jeg er imponert over innsatsviljen som legges ned. Det ble konkurrert i 15 ulike konkurranser og alle regionene i Akershus er representert ved i alt 19 deltakende skoler. Flere av klassevinnere går dessuten videre til Norgesmesterskapet. 84 representanter fra arbeids- og næringslivet stilte også opp som jurymedlemmer og brukte dagen til å vurdere fremtidens entreprenører og ledere.


Takk til alle som stilte opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar