onsdag 22. mai 2013

Økt framkommelighet er avgjørende

Sterk befolkningsvekst og behov for løsninger av dagens transportsystem vil gi enda større utfordringer framover.

Rundt 2030 vil kapasiteten gjennom Oslo sentrum nærme seg en kritisk grense for kollektivtrafikken. Kapasitetsutfordringene for de ulike transportkorridorene må derfor sees i sammenheng.
Økt framkommelighet og bruk av kollektivsystemet, spesielt mot Oslo i rushtiden, er avgjørende for regionens funksjonalitet. På den annen side er hovedstadsregionen avhengig av velfungerende transportkorridorer.  Det arbeides også for at veksten i personreiser i enda større grad skal foretas med kollektivtransport, sykkel og gange.

Her trenger Akershus fylkeskommune et tett samarbeid med Ruter, Oslo kommune, Statens Vegvesen, Jernbaneverket og flere for å oppfylle forventninger og utnytte muligheter til felles satsing bl.a. via Oslopakke 3, plansamarbeid og andre samarbeidsallianser.
Av fylkene i Norge har Akershus de siste årene hatt størst utslipp av klimagasser målt i volum når vi korrigerer for utslippene fra industri og olje- og gassvirksomheten.  Hovedflyplassen på Gardermoen og trafikken dit forklarer en god del av dette utslippet.

Å redusere klimautslipp fra transport er en stor utfordring. Fylkestinget har ambisjon om at Akershus skal være et klimapolitisk foregangsfylke, og vil bidra til at Osloregionen tar en tydelig rolle i det internasjonale klimaarbeidet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar