fredag 22. november 2013

Bleiker videregående åpnet praktbygg

I går hadde jeg gleden av å markere innvielsen av nybygg for tilrettelagt avdeling ved Bleiker videregående skole til 55 millioner. Dette er Akershus fylkeskommune nyeste skolebygg som det er all grunn til å være stolt av. I tillegg kommer det 10 millioner til oppussing av den eksisterende skolen. Bygget passer også godt inn med Bleiker sin visjon: Rom for alle - blikk for den enkelte.

Det er viktig at Akershus fylkeskommune gir alle elever et godt tilbud. Dette gjelder også dem som trenger tilrettelagt undervisning. Dette er et viktig verdspørsmål og jeg er derfor glad for Akershus satser med dette nybygget for å gi et godt tilbud. Klarer vi ikke å gi dem et godt tilbud klarer vi ikke å gi alle et godt tilbud. Målet er et meningsfylt og innholdsrikt opplæringstilbud der faglig og sosial utvikling forbereder og kvalifiserer til ordinært eller tilrettelagt arbeid/aktivitet.

Det har vært en lang prosess med å få bygget på plass. I forbindelse med Investerings og rehabiliteringsplanen som ble laget i 2006 for Bleiker videregående skole ble det avdekket et behov for flere elevplasser for elever med behov for tilrettelagt opplæring. For å løse situasjonen på kort sikt ble det oppført en midlertidig paviljong for 12 elever til skolestart 2007. Våren 2007 ble det utarbeidet et byggeprogram for et permanent nybygg for tilrettelagt avdeling ved Bleiker videregående skole. Men prosjektering og gjennomføring ble utsatt på grunn av for dyre kostnader.

Våren 2009 ble det igangsatt en revidering av byggeprogrammet som følge av økt behov vedrørende elevtall og opplæringstilbud ble det i tillegg bestilt en gjennomgang av planen og i Fylkesutvalget vedtok totalkostnad på prosjektet til 65,55 millioner i 2011 og bygget sto ferdig til skolestart 2013. Det har med andre ord tatt lang tid fra 2006 til i år, men desto mer gledelig når det nå er  på plass.

Nybygget ivaretar opplæring for 14 elever samt arbeidsplass for 18-21 undervisningspersonell. I 1. etasje er delt opp i baserom Videre er det verksted, musikkrom, trimrom, fysioterapi, sanserom og grupperom.I 2.etasje er det undervisningskjøkken og allrom for elever. Lærerarbeidsplasser, møterom og kontorer for de ansatte. I tillegg er det et flott tilrettelagt uteområde for elevene.

Jeg håper at dette bygget vil bli brukt med glede av både elever og lærere.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar