lørdag 18. oktober 2014

En spennende politisk høst

Etter en flott sommer og høst er det ingen tvil om at vinteren står for døren. Selv om det nok er travelt for oss alle i hverdagen er må vi se på oppgavene for neste år. I 2015 er det valg igjen.

Jeg vil derfor minne om de fantastiske mulighetene som det ligger i å bli listekandidat og folkevalgt. Mangfold er bra, og politikken trenger mange ulike stemmer skal det bli gode vedtak. Det trenges trengs om kommunen og fylke skal bli bedre. Det er mange som kan tenke seg å stå på liste eller å være medlem i styre. De trenger bare å bli spurt. Og så er jeg allerede glad og inspirert av at faktisk mange vil stå på kommunevalglister og bli med på laget.

Nå i oktober var endelig en av de store milepælene i kollektivtrafikken på plass. Vi åpnet nå de tre siste stasjonene Kolsåsbanen helt fram til Kolsås. Det har vært mye jobb og det har kostet hele 2,9 milliarder, men desto mer moro å se at den er ferdig. Vi jobber nå videre med Fornebubanen og Ahus/Romeriksbanen. Vi må tenke langsiktig og det vi ikke bygger nå vil vi angre på at vi ikke fikk på plass.

I disse dager har også statsbudsjettet blitt lagt fram. Jeg synes at budsjettet ikke har en god nok sosial KrF-profil. Men heldigvis er KrF og Venstre i en nøkkelposisjon på Stortinget slik at vi faktisk kan påvirke resultatet.  Stortinget har fått større betydning enn det hadde med en rødgrønn flertallsregjering. Det er overraskende mange som nå sier at de håper at vi kan hjelpe dem, men jeg må jo si det er snålt når man møter representanter fra H og Frp som sier dette.

Akershus har sterk befolkningsvekst og forventer en enda større vekst i årene som kommer. Med vekst kommer også store infrastrukturutfordringer. Dette er fullstendig tilsidesatt i dette budsjettet. Det er litt overraskende at man fremover vil få mindre penger til kollektiv med den nye regjeringen. Min største bekymring er hvis ambisjonen er å reversere kutt, så har man egentlig ikke vunnet noe seier, men man står på stedet hvil.

Vi får en spennende høst med mange muligheter til å påvirke. Målet må være å gjøre hverdagen bedre for vår neste slik at det faktisk betyr noe for både lokal- og storsamfunn at man er med på å bestemme.

En riktig god høst til dere alle!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar