tirsdag 20. desember 2011

20 millioner til hydrogen

Akershus fylkesting har bevilget 20 millioner kroner til å bygge hydrogenstasjoner i Akershus. Fylkeskommunen er en av de største initiativtakerne i nysatsingen på fyllestasjoner for hydrogenbiler i Akershus. Nå begynner arbeidet med å kartlegge hvor de fremtidige hydrogenstasjonen skal ligge.

Det sees på flere aktuelle lokasjoner. Tanken er å spre stasjonene utover fylket, for å få folk til å ville bytte til hydrogenbiler. Fra før er det allerede vedtatt at den første hydrogenstasjonen i Akershus kommer på Kjeller i mars.

Miljøorganisasjonen ZERO jubler over nyheten om satsningen på hydrogen, og håper nå at nysatsingen vil føre til at flere bytter fra den tradisjonelle bensinbilen. Dette reflekterer også en global trend, og store bilmerker som Mercedes og Hyundai har kunngjort at de vil satse på hydrogen fra og med 2015.

Zero ønsker også at resten av landet vil bli med på hydrogenbølgen og at staten bidrar for å få fortgang på satsningen. Ingen aktører tjener penger på hybridbiler enda, men globalt satses det på dette, og det er riktig at Norge er med på dette.

Hydrogen er utslippsfritt, og vil være en stor fordel for miljøet både globalt og lokalt. Hydrogenbiler har heller ingen moms eller avgifter, man kan parkere hvor man vil og ikke minst kan man kjøre i bussfeltet når man vil slippe kø. Så verktøyet for å få folk til å parkere bensinbilen kan være tilstede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar