fredag 9. desember 2011

Gratulerer med dagen, Strømmen videregående skole!

Det var en stor glede å foreta åpningen av Strømmen videregående skoles nye kroppsøvingsbygg på skolens 50års dag.

Akershus fylkeskommune bygget i perioden 2003 til 2008 en rekke nye videregående skoler for å kunne ta av for veksten i elevtall som var ventet fram mot 2010. Etter dette har det vært svært viktig for fylkeskommunen å komme i gang med hardt tiltrengt rehabilitering og utbygging av skolene vi hadde fra før. Strømmen videregående skole hadde store behov, og var derfor i første gruppe av skoler som fikk utarbeidet plan for investering og rehabilitering.

Investerings- og rehabiliteringsplan for Strømmen videregående skole ble utarbeidet i 2006. I planen kom det tydelig fram at skolen hadde behov for oppussing og oppgradering på mange felter. Skolen hadde lite fellesarealer, - kantinen var for liten, biblioteket var ganske trangt, og skolen trengte nye gymsaler. Auditorium, grupperom og store teorirom manglet, og det var behov for samling av funksjoner. Det ble i investerings- og rehabiliteringsplanen foreslått å bygge et nytt kroppsøvingsbygg, da dette ville gjøre det mulig å bygge om eksisterende gymsal til auditorium, nytt personalrom og utvidet kantineareal.

Allerede våren 2007 bevilget fylkestinget 20 mill. kroner til ombygging av skolens fellesarealer, og satte samtidig av 1 mill. kroner til å starte programmering av nytt kroppsøvingsbygg. En naboeiendom ble innkjøpt for å få plass til bygget. Tomteforholdene var imidlertid vanskelige, og prisen på et kroppsøvingsbygg på tomten ble vurdert å være for høy i forhold til byggets størrelse.

Høsten 2009 vedtok fylkestinget likevel at kroppsøvingsbygget ved Strømmen videregående skole skulle videreføres med utarbeidelse av forprosjekt i henhold til byggeprogram, men at forprosjekt med kostnadsberegning skulle legges fram for politisk behandling. Våren 2010 ble forprosjektet lagt fram for fylkestinget. Prisen var nå kommet ned i 37 mill. kroner, og prosjektet ble vedtatt. Bygget ble fullfinansiert gjennom bevilging av resterende 36 mill. kroner i økonomiplanen for 2011.

Prosjekterings- og byggeperioden har vært krevende for skolen, da det parallelt har vært arbeidet med inneklima og andre mindre prosjekter. Det har vært mye folk, mye trafikk inne og ute, og stort press på få parkeringsplasser. Takk til skolens elever og personale for fleksibilitet og evne til problemløsing i denne perioden!

Vi feirer i dag at det nye kroppsøvingsbygget ved Strømmen videregående skole står ferdig. Dere har fått et flott bygg, - en stor og god kroppsøvingshall som kan deles i to romslige gymsaler, hver på 300 m2. Bygget ligger vakkert i den bratte skråningen fra skolen ned mot Strømsveien. Med lavt tyngdepunkt og buede linjer myker den opp og kompletterer inntrykket av skoleanlegget, slik det sees fra veien, mens det sett fra skolen for øvrig framstår med et lavmælt og vennlig uttrykk. Bygget er så smått tatt i bruk, og jeg håper at dere vil få full glede av det fra nyåret 2012, når alt kommer på plass.

Inne i kroppsøvingsbygget er det i tillegg til gymsalene store og moderne garderobeanlegg, arbeidsplasser for kroppsøvingslærerne, lagerrom og grupperom, samt et styrkerom på 100 m2. Man får oversikt over bygget med en gang man kommer inn. Fra inngangspartiet ser man ned i selve hallen, som gir et romslig og tiltalende inntrykk. Går man til høyre langs hallen, kommer man til styrkerommet, som er et lyst rom med store vinduer mot elva og naturen. Vaktrom, grupperom og et stort lærerarbeidsrom ligger til venstre for inngangspartiet. Rett fram kan man fortsette mot trapp og heis til underetasjen, hvor man finner inngang til gymsaler og garderobeanlegg.

Jeg ønsker Strømmen videregående skole til lykke med sitt nye kroppsøvingsbygg! Vi har satset på å få til et tilpasset, oversiktlig og fleksibelt bygg, og resultatet kan vi se i dag! Jeg håper at elever og lærere vil glede seg over å ha kroppsøving i disse romslige og spennende lokalene i mange år framover!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar