søndag 4. desember 2011

Vokser og vokser

Aldri har arbeidsmarkedet i Oslo og Akershus gitt jobb til så mange som nå. Og rekordnivået vil fortsette, også i 2012, viser ferske prognoser fra NAV. Behovet for arbeidskraft i regionen fortsetter å stige, både i år og til neste år. Det skjer til tross for mørke skyer i Europa.

Bygg - og anlegg er den bransjen som kan vente sterkest prosentvis vekst i antall arbeidsplasser i Oslo. Men det ligger også an til pen oppgang i byens tre dominerende næringer; eiendomsdrift/teknisk og faglig tjenesteyting, helse - og sosialtjenester og varehandel. Det skjer samtidig som Navs prognoser viser at antall sysselsatte i hele hovedstadens arbeidsmarked i år for første gang er tilbake på gamle høyder, etter nedgangen under finanskrisen i 2008.

I Akershus ble nedgangen innhentet allerede i fjor. Navs prognoser viser en stabil utvikling for Akershus, både i år og til neste år, Selv om arbeidsmarkedet karakteriseres som noe tregt regner man med at man vil merke en økning i arbeidsinnvandringen i året som ligger foran oss. Årsaken til at ledigheten ikke faller, til tross for flere arbeidsplasser, er den sterke befolkningsveksten, som også gir en kraftig vekst i arbeidsstyrken.

I Oslo forventer Nav at arbeidsledigheten ender på 3,3 prosent i år og kryper et lite hakk opp, til 3,4 prosent, i 2012 og i Akershus er ledighetstallene enda lystigere lesing: Her regner prognosemakerne med at den tendensen man har sett til en svakt fallende ledighet i år vil ved. Det betyr at andelen som står uten jobb faller fra 2,3 prosent i 2011 til 2,2 prosent i 2012.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar