fredag 9. mars 2012

Se mulighetene!

Akershus fylkeskommune vil at elevene i videregående skole skal lære om det å starte bedrift og skape verdier. Elevene som driver en ungdomsbedrift får med seg en unik erfaring som arbeidslivet og næringslivet i Akershus både ønsker og trenger. Denne muligheten skal derfor tilbys for elevene ved alle våre skoler.

Nylig ble det arrangert fylkesmesterskap for Ungdomsbedrifter i Akershus. Dette mesterskapet var større enn noen gang. Med 166 deltagende ungdomsbedrifter, ble Varemessen på Lillestrøm fylt til randen. Ungdomsbedriftene konkurrerte i 18 ulike kategorier, og over 80 personer fra både arbeidsliv og næringsliv skal sitte i en jury og vurdere ungdomsbedriftene.

Nivået på årets fylkesmesterskapet var høyt og juryen hadde ingen lett jobb med å kåre vinnerne i de ulike konkurransene. Vinneren ble til slutt Godt grep fra Mailand videregående skole og nå står NM for tur.

Bedriftsprogrammet Ungdomsbedrift skal gi elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. I ungdomsbedriftene får elevene anvende teorien de lærer på skolen i praksis. De jobber med reelle behov og får teste ut seg selv og sine egne ideer i det praktiske liv. Gjennom et skoleår skal elevene etablere, drive og avvikle ungdomsbedriften med lærer som veileder og en mentor fra lokalt næringsliv. Elevene arbeider ut fra en reell idé og realiserer denne gjennom produksjon, markedsføring og salg.

Ungt Entreprenørskap Akershus (UE) er en viktig samarbeidspartner for å få dette til. Totalt var 20 188 elever med på ulike entreprenørskapsaktiviteter i regi av Ungt Entreprenørskap Akershus i fjor. Nesten 1000 av disse elevene driver en ungdomsbedrift. Mange av disse ungdommene er morgendagens verdiskapere og skape nye arbeidsplasser i fylket vårt i fremtiden. Langt flere elever og skoler bør se denne muligheten når de går på skolen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar