torsdag 6. november 2014

Ahusbanen er viktig

Gode samferdselsløsninger er viktig for å løse befolkningsveksten i vår region. Jeg kan derfor berolige Rødts Ben Borgen i dagens RB om at jeg følger opp arbeidet med Ahus/Romeriksbanen. 

Målet er å forlenge dagens T-bane fra Ellingsrud. En fremtidig Ahusbane vil på en god måte knytte sammen Oslo/Groruddalen, Ahus i Lørenskog og Lillestrøm-området inkludert skole- og forskningsmiljøene på Kjeller.  KrF jobber for at når Konseptvalgutredningen er ferdig skal vi på plass videre fremdrift og finansiering av banen. Regjeringen har forpliktet seg til å betale 50 prosent av kostnadene og den muligheten må vi gripe tak i.

Den forventede befolkningsveksten i Oslo og Akershus vil medføre en sterk vekst i trafikken. Dette krever økt innsats på samferdsel.  Kollektivtransporttilbudet må videreutvikles for å håndtere forventet persontransportvekst. Ahusbanen er et strategisk viktig tiltak i den forbindelsen. Men like viktig er det å videreutvikle banen for Romerike. Vi har behov for å knytte sammen regionen på tvers og ikke bare på langs. Vi har et potensiale for skape flere arbeidsplasser på Romerike. Ahus er godt  utgangspunkt for å videreutvikle et kompetansemiljø innen life science, og bør sammen med Kjellerområde  kunne bli en nasjonal bærebjelke for kompetansevirksomhet.

For å få dette til er det nødvendig med gode, miljøvennlige transportløsninger. Jernbane og T-bane er ryggraden for persontransport. Skinnegående trafikk med hyppige avganger er selve nøkkelen i den videre utviklingen. Busstrafikk er fortsatt viktigst, men har en viktig oppgave å skape et godt tilbud på tvers og mate til skinnegående trafikk hvor det er naturlig.

Målet er å skape en attraktiv region hvor det er godt å jobbe, bo og leve i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar