torsdag 20. november 2014

Energi for fremtiden

I dag hadde jeg gleden av å ønske velkommen til Gründercamp Akershus fylkesfinale "Energi for fremtidem".

Før finalen deltok 1600 elever på fra Bjertnes, Dønski, Frogn, Mailand, Nadderud, Nes, Sandvika, Ski, Valler og Vestby videregående skoler. 100 elever fordelt på 20 lag gikk videre til finalen. Av de 20 lagene skal to lag  representere Akershus i den nasjonale finalen i Trondheim i februar 2015.

Akershus fylkeskommune er veldig stolte over å få være med på å medvirke til Ungt entreprenørskap. Jeg er også imponert over innsatsviljen til elevene som har kvalifisert seg til fylkesfinale i konkurranse med flere hundre medelever.

Det å løse utfordringer i et konkurranserettet miljø lærer man mye av. Det gjør man bedre rustet til både skolehverdagen og til senere arbeidsliv.
Skapergleden, samarbeid og å ta et skikkelig ansvar for det man er opptatt av er viktig. Det er heller ikke farlig å feile, så lenge man lærer av det. Jeg er overbevist om at næringslivet vil ha stor glede av elever som får med seg denne erfaringen og kompetansen. 

Gründercamp er en treningskamp i kreativitet og nyskaping. Ungt Entreprenørskap i Akershus, som står bak campen, gjør en formidabel innsats for at elever skal få testet ut deres kunnskaper. Eleven får gjennom en slik deltakelse et reelt oppdrag med en definert problemstilling som skal løses.

Oppdragsgiver er Enova og tema er «Energi for fremtiden». Er det noe vi politikere i Akershus er opptatt av så er det nettopp energi for fremtiden. Den sterke veksten i innbyggertallet i Akershus de kommende tiårene gjør det helt nødvendig å tenke offensivt når det gjelder fornybar energi og miljøvennlige energiløsninger.
 
Gode ideer som kommer fra disse grunder campene formidles til videre og kan være med på å skape nye ideer til energiløsninger for fremtiden.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar