onsdag 17. juni 2015

Åpning av Avløs base

Nylig hadde jeg gleden av å markere åpningen av Avløs base og verksted i Bærum med nærhet til Kolsåsbanen.  Like viktig som det er å markere nye stasjoner er det viktig å markere denne basen. Ja, i politikken burde vi være flinkere til å markere vedlikehold enn bare det som er nytt.

Avløs er viktig for driftssikkerheten til t-banen. Kolsåsbanen er svært populær. Siden Kolsåsbanen åpnet 12. oktober i fjor, har den hatt meget gode passasjertall. I 2014 var det daglig nesten 20 000 av- og påstigninger på Kolsåsbanens stasjoner. Det er en nesten en dobling sammenlignet med passasjertallene før Kolsåsbanen stengte i 2006. Det blir spennende å se på passasjertallene for 2015.

T-bane har god kapasitet – det er verdifullt med tanke på befolkningsveksten i hovedstadsområdet. Banen har forutsigbar reisetid og er en komfortabel og miljøvennlig reisemåte. 600-700 nye innfartsparkeringsplasser ved stasjonene i Bærum gjør at banen også er tilgjengelig for de som ikke bor i gang- og sykkelavstand til stasjonene.

Byggingen av Kolsåsbanen og denne basen og verkstedet viser at slike store infrastrukturprosjekter kan gjennomføres innenfor både tidsplan og budsjett. Det er veldig bra, og lover godt for gjennomføringen av Fornebubanen, som nå blir det neste store T-baneprosjektet.

Jeg vil gratulere Sporveien med et godt gjennomført prosjekt og en flott basestasjon og verksted.
 
Her er en link til åpning av Avløs base.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar