tirsdag 16. juni 2015

Ja til sykkelhotell

Det er helt klart at flere kan sykle hvis vi legger forholdene til rette for det.

Vi har et nasjonalt mål om at sykkeltrafikken i Norge skal utgjøre 8 prosent av alle reiser innen 2023. For å få til dette må vi sørge for at syklistene føler at det er trygt å sykle. Trygghetsfølelsen på vegen er svært viktig for at folk velger å ta sykkelen fremfor bilen til jobb eller til kollektive knutepunkter. Det må også være trygt å sette fra seg sykkelen. Derfor er sykkelhotell en så god løsning; der får du muligheten til trygt låse inn sykkelen innendørs.
Vi må satse mer på innfartsparkering for sykkel. Sykkelparkeringen ved kollektivknutepunktene i Akershus varierer i dag fra de større togstasjonene med 4-800 sykler i sommerhalvåret (rundt 10 % av de reisende), til bussholdeplasser der parkeringen er svært beskjeden. I og med at det forventes sterk passasjervekst på de store togstasjonene, og det er vanskelig å øke innfartsparkering for bil i byene, kan etterspørselen etter sykkelparkering der komme til å øke mye. Sykkelparkering tar liten plass og er vesentlig billigere å anlegge enn bilparkering. Som en bonus er også sykling et godt folkehelsetiltak.

Akershus KrF har derfor fått flertall i Fylkestinget sammen med H, V og Frp for å få en sak om dette. «Erfaringene fra sykkelhotellet i Asker viser at dette er ettertraktet. Dette må følges opp slik at det lages slike planer for de andre sykkelbyene i Akershus. Det må videre også lages sykkelparkeringsplasser under tak for å få flere til å sykle til innfartsparkeringer i Akershus.»

Lars Salvesen (KrF),
fylkesvaraordfører

Astrid-Therese Theisen (KrF)
2. kandidat til fylkestinget

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar