søndag 28. juni 2015

Mago på Eidsvoll Verk

Denne heIgen var det nok en spennende happening på kulturfyrtårnet MAGO på Eidsvoll Verk.  Jeg har stor tro på konseptet og de ulike bygningene Mago B og Traktorstallens muligheter for Eidsvoll Verk som kulturarena

MAGO er et nyetablert produksjons- og visningsrom i den gamle kraftstasjonen på Eidsvoll Verk. Inspirert av Eidsvollsmennene, som kom til ”Værket” fra hele landet denne april-helgen i 1814, skal MAGO være en nasjonal kraftstasjon for nyproduksjon av verk - ikke bare av billedkunstnere, men også komponister, kuratorer, scenekunstnere og skribenter.
Jeg vil berømme det arbeidet som er gjort av prosjektleder Maria Veie Sandvik som har fått til en spennende utstilling for lite midler, og at kunstnerne har stilt opp til en skikkelig dugnad fordi de har stor tro på Mago som et senter for samtidskunst, scenekunst og musikk. De har bidratt langt utover det en kan forvente. De har jobbet dag og natt de siste ukene. Og ikke minst alle de frivillige som har bidratt Ungdomsverket og Coffee Too.
Aktivitet i Mago B og i traktorstallen gir muligheter for Eidsvoll Verk som en flott kulturarena.  Et vellykket kulturelt grunnlovsår er unnagjort og det har gjort at nye mennesker har oppdaget Eidsvoll Verk takket være jubileet. Det som er unikt med Eidsvoll Verk er at publikum kan ta del i fortid, nåtid og framtid innenfor en radius på noen minutters gange. Det kan skje mye spennende fremover på Verket. Vi vil på en plass en annen organisering som gir rom for at vi kan få på plass ekstern privat organisering. Dette regner jeg med vil falle på plass til høsten.
Jeg er sikker på mange vil bli positivt overrasket over utstillingene. Ikke minst uteinstallasjonen som må være midt i blinken for barn, ungdom og familier. Jeg håper at det vil bidra til at folk tar turen ut for å oppleve kunst og historie.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar