fredag 23. april 2010

Bane til Ahus

Det er mange som spør meg hvordan det står til med planene for en baneløsning til Ahus. planene

Det jobbes nå administrativt med Ahusbanen for å se på ulike løsninger. Rapporten kommer til politsik behandling. Spørsmålet har også blitt mer aktuelt på grunn av planene om å overføre ansvaret for pasienter i Groruddalen fra Aker til Ahus, var det naturlig å be om å få utredet nettopp sammeknytning av T-banens linjer 2 (Furusetbanen) og linje 5 (Grorudbanen). Vedtaket i sykehussaken har bekreftet at dette var fornuftig.

Rapporten vil bli lagt frem for hovedutvalget 8. juni og fylkesutvalget 10. juni. Det vil ikke bli tatt stilling til de ulike alternativene på disse møtene.Rapporten vil bli sendt på høring til bl.a. Oslo kommune, Lørenskog kommune, Skedsmo kommune og Rælingen kommune med antatt høringsfrist midt i oktober.

Etter høring vil fylkestinget kunne fatte et prinsippvedtak i desember 2010. Etter vedtaket vil det startet opp en formell planprosess som bl.a. vil fastlegge traseen i detalj

Det er vanskelig å si noe bestemt om kostandsbilde nå, det er bl.a. store variasjoner i kostnadsbildet for de ulike alternativene. Vi må avvente fylkestingets vedtak før vi kan si noe om dette.

Les mer om bakgrunn her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar