fredag 30. april 2010

Samlokalisering mellom NVH, VI og UMB

Jeg er positiv til beslutningen om å samlokalisere og støtter målsettingen om å etablere et undervisnings- og forskningscampus med aller høyeste kvalitet.

UMB, NVH og Veterinærinstituttet er institusjoner med ulike tradisjoner, særegenheter, styrker og svakheter. Men de har også mye felles. Sammen utgjør disse tre institusjonene et svært viktig, spennende og kompetent forsknings- og utdanningsmiljø innenfor store og viktige fagområder.

Lokaliseringen til Ås og samorganiseringen av NVH og UMB, vil innebære en styrking av to relativt små institusjoner og en sjanse til å bygge en helt ny forsknings- og utdanningsinstitusjon med vekt på veterinærmedisin, bioproduksjon, bioenergi, matvitenskap og akvakultur.

Fylkesutvalget behandlet søknaden i går og støtter Reguleringsplan – samlokalisering av Norges Veterinærhøgskole (NVH) og Veterinærinstituttet (VI) med Universitetet for Miljø- og Biovitenskap i Ås (UMB) – planprogramsom er sendt på offentlig ettersyn er et oversiktlig og grundig dokument som gir klare føringer for det videre arbeidet med reguleringsplan og konsekvensutredning for samlokalisering av NVH og VI med UMB på Ås. Det er utredet 7 ulike hovedalternativer for lokalisering av de nye institusjonene.


Det nye universitet skal etter planene være klart til å tas i bruk i 2018. Etableringen vil ikke bare ha stor betydning av de faglige årsakene, men også for hele Follo og vil kunne bidra til å styrke og utvikle stasjonsbyen og kommunesenteret Ås.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar