tirsdag 20. april 2010

PC-en like viktig som læreboka

Over 8.000 husstander i Akershus mottar i disse dager en brosjyre som informerer om PC-ordningen. Akershus fylkeskommune satser på digitale læremidler i skolen. Jeg menener det er avgjørende at alle ungdommer får tilgang til digertale verktøy og at man får opplæring i PC som et verktøy for arbeidslivet.


Til skolestart vil alle nye elever på videregående skole i Akershus få tildelt hver sin PC. Denne vil stå til fri disposisjon for eleven gjennom hele skolegangen – og kan beholdes etter avsluttet skolegang.

Som elev skal du tilegne deg grunnleggende ferdigheter i alle fag. Bruk av digitale verktøy er en av de fem grunnleggende ferdighetene som er viktig for all læring i alle fag.PC-en like viktig som læreboka

Elevene vil bli tildelt PC-er med programvare tilpasset det utdanningsprogrammet de har valgt og med et oppsett som tillates til eksamen. Dette sikrer en langt mer effektiv ressursbruk, ordnede forhold rundt programvarelisenser, og ikke minst mer rettferdige undervisningsvilkår.

Tildelingen av PC skjer i tre steg:
•Så snart eleven har takket ja til skoleplass, søker han/hun om stipend på www.vigo.no eller www.lanekassen.no.
•Ved skolestart får eleven tildelt en PC med ferdig installert programvare - klar til bruk.
•I oktober vil eleven motta en faktura for egenandel. Denne er på ca 850 kroner og dekkes gjennom stipend fra Lånekassen.

Mer informasjon vil komme i posten og på nett. Her vil elever og deres foresatte finne all nødvendig informasjon. De som eventuelt har flere spørsmål vil kunne finne svar på disse på hjemmesiden til www.akershus.no/elevpc.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar