mandag 11. april 2011

Flere reiser kollektivt

I Amta 7. april mener Gudveig Havstad at undertegnende har en nesegrus beundring for Ruter og at jeg er styremedlem i Ruter AS. Jeg kan berolige at intet er tilfelle. Det som er sant er at jeg er glad for at flere reiser kollektivt i Akershus, dvs 5,8 prosent vekst fra 2009 til 2010. Det tilsvarer 3 millioner flere reisende. Dette av totalt 62 millioner i Akershus. I tillegg kommer togtrafikken med sine 21 millioner reisende.

For mange av Amtas lesere er båten vesentlig. Der har vi en økning på 2,5 prosent til totalt 4,2 millioner reisende. Nesoddbåten er landets største fergesamband og det skal det fortsatt være.
Tallene viser at utviklingen går i riktig retning i Akershus. Vi lykkes med å få flere til å reise kollektivt i Akershus, og det til fordel for bilkjøringen. Kollektivtrafikken har kapret ytterligere markedsandeler i Akershus med totalt 18 prosent.

I tillegg er det flere som tilfreds med kollektivtilbudet i Akershus. Tallene viser at det i Akershus er to prosent flere fornøyd sammenlignet med året før. Totalt er det 94 prosent i Akershus.

Selv om det er begrenset midler til kollektivtrafikken jobbes det målrettet for hele tiden å bli bedre, slik at velger å reise kollektivt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar