lørdag 2. april 2011

Riksvei 22 og veien videre

Køproblemene på RV 22 engasjerer mange på Romerike og med god grunn. I avisa Indre 25. mars savner NAF svar fra KrF. Jeg er glad for NAFs engasjement i denne saken og andre. Det er en stor befolkningsøkning økning i vår region og det kommer til å bli enda flere. Målet med transportpolitikken må derfor være å utvikle et sikkert, miljøvennlig og effektivt transportsystem.

Vi har på plass en god løsning for veien til Fet kommune Takket være Oslopakke 3 får en ny firefelts vei fra Lillestrøm til Fetsund sin velfortjente plass. Utbyggingen kommer på plass så fort som mulig, men man må ferdigbehandle klager og innsigelser før vi formelt kan komme i gang. Det problemet er løst.

Områdene øst for Glomma må selvsagt også videreutvikles og det er derfor viktig at samferdselsdepartement og Statsråd Kleppe stiller opp med midler slik det å får gode planløsninger på hvordan riksvei 22 skal komme over Glomma. KrF er opptatt av å få gode løsninger for dette.

Stortingsrepresentant Knut Arild Hareide fra KrF er godt kjent med de problemstillinger som er knyttet til riksvei 22 og framkommelighet over Fetsund brua og at det trengs midler til planlegging av hvordan en skal bedre kapasiteten over Glomma. I møte med Pendlerforeningen har KrF også lovet å jobbe med dette overfor Regjeringen. Dette fordi det er viktig å komme i gang med planleggingen så snart som mulig fordi trafikken stadig er økende.

Vi må også sørge for at vi får bygd en ny Svingen jernbanestasjon med innfartsparkering for dem som pendler som kan ta noe av trafikkøkningen. Med den befolkningsøkningen som kommer gjør at vi må ha flere tanker i hodet samtidig. Dette jobber KrF med i fylket og på Stortinget slik at Regjeringen ikke har noe annet valg enn å ta med Riksvei 22 og kollektivutbygging i neste Nasjonal Transportplan (NTP).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar