fredag 27. april 2012

Oslopakke 3 fortsetter

Oslopakke 3 er i disse dager gjenstand for en omfattende revidering. Mange av de store prosjektene har blitt dyrere. Samtidig som vi forventer et større statlig bidrag er vi også nødt til å ta lokal grep og løse utfordringene til pakken.

Jeg registrerer i den forbindelse at FrP ved Carl I Hagen via media trekker seg ut av Oslopakke 3. Fra før var ikke Frp i Akershus med og nå er ikke heller Frp i Oslo med. Å inngå forpliktende vanskelig avtaler er ikke lett. Det velges politisk spill i stedet for å løse utfordringene i regionen vår. Dette får derimot ingen konsekvenser for Oslopakke 3.

Alle er enige om at mer økonomiske midler må til for å gjennomføre tiltakene.  Alternativet til Oslopakke 3 er at det ikke blir noen ting. Innbyggerne i hovedstadsregionen krever løsninger på trafikkutfordringene og fortjener ansvarlige politikere som gjennomfører tiltakene. 

Det er stor politisk  enighet om få til løsninger og gjennomføre Oslopakke 3. Det handler om å ta ansvar. Enten må prosjekter ut, eller så må brukerbetalingen opp. Det nytter ikke å stemme for prosjektet, men mot finansieringen slik som FrP ønsker. 

Alle de andre partiene som nå forhandler må fortsette og sammen må vi finne de beste løsningene og sikre at Oslopakke 3 gjennomføres. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar