tirsdag 2. april 2013

Den store lærerjakten

Akershus ønsker flere engasjerte lærere. Det er nå utlyst over 150 ledige lærerstillinger i videregående skoler i Akershus. Vi vil ha gode lærere for å sikre god kvalitet i skolen vår.

Akershus fylkeskommune er Norges størst skoleeier på videregående skolenivå med hele 34 videregående skoler og over 20000 elever. Da søknadsfristen gikk ut 1. mars hadde 22 874 søkt om opplæring i videregående skole i Akershus. Disse elvene er avhengig av gode lærere.

I forbindelse med fellessamkjøring av ledige lærerstillinger ønsket vi å gjøre noe mer enn tradisjonell avisannonsering og det dukket opp et ønske om å la elevene selv få bidra med sine synspunkter til markedsføringen. Det er jo dem og deres læring jobben handler om. Akershus fylkeskommune har derfor utlyst filmkonkurransen "Den store lærerjakten " blant utvalgte medier og kommunikasjonselever i fylket. Konkurransen gikk ut på at elevene gjennom en kort og kreativ videofilm skal engasjere nye lærere til å søke jobb i Akershusskolene. Filmene skal formidle hvorfor de bør søke jobb i Akershus sine videregående skoler, men også vise hva slags lærere elevene selv vil ha. Se mer på bidragene på Akershus fylkeskommunes facebookside.

Vinnerne av hele konkurransen kom fra Nannestad videregående .  Marius Borgen Andresen, Markus Tangre, Andreas Lange og David Bjørnstad valgte en vinkling som var litt utenom det vanlige. De lagde en film hvor elevene fortalte om positive egenskaper om sine favoritt lærere, og de ønsket med dette å vise hva elevene ville ha. Denne vinklingen falt i smak hos fagjuryen og premieutdelingen fant sted i lokalene til kommunikasjonsbyrået Gambit H+K i Oslo før påske. Premien til vinner gruppen var en eksklusiv bransjedag hvor elevene har muligheten til å knytte kontakter med selskaper og mennesker i norsk mediebransje.

De fleste skolene har noen ledige stillinger og stor variasjon i hva slags stillinger som er ledige. Her er for eksempel ledige stillinger i norsk, spansk, tysk og italiensk, matematikk, hudpleie, dataelektronikk, idrett og naturfag.  

Jeg håper elevenes filmer vil inspirere mange nye lærere til å søke jobb i de videregående skolene til høsten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar