søndag 16. mars 2014

Se mulighetene - og gjør noe med dem!

Entreprenørskap er evnen til å se muligheter og gjøre noe med dem. Det handler om å tørre og ville omsette ideer til praktisk handling. Evnen til entreprenørskap kan trenes, og Akershus fylkeskommune jobber sammen Ungt Entreprenørskap (UE) i Akershus for at flest mulig elever skal få entreprenørskapsopplæring.

Det er viktig å gi ungdom med tiltakslyst rammer og muligheter til å starte og lykkes med næringsvirksomhet. For å hindre at man kan gå konkurs er det greit å lage gode arenaer tidlig i livet. Ungt Entreprenørskap er et eksempel på det. Ungdomsbedrift gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer, og det er ingen kunnskap som sitter så godt hos elevene som den de tilegner seg gjennom egne erfaringer.
Nylig ble derfor GründerExpo (fylkeskonkurransen) gjennomført i Akershus. I år deltok 177 ungdomsbedrifter fra Akershus sine videregående skoler og 100 elevbedrifter fra ungdomsskolene. I tillegg deltok 118 jurymedlemmer fra privat næring og offentlig forvaltning. Gjennom slike fylkeskonkurranser lærer elevene hvordan de både skal selge seg selv og sine produkter og ideer inn til næringsliv og framtidige jobber. De kan komme hit og få sine ideer bedømt. 5 av disse ungdomsbedrifter skal representere Akershus fylke under NM for ungdomsbedrifter nå i april.

Jeg blir veldig stolt av det arbeidet som gjøres på våre videregående skoler og vi har flinke lærere og elever. Jeg hadde gleden av å dele ut førsteplassen til ungdomsbedriften Fire Flash UB fra Ski videregående skole. De gjorde et svært godt inntrykk på juryene i flere konkurranseklasser og sikret seg med det velfortjente NM-billetter. Foruten Fire Flash UB, er Spray Fleks UB fra Ski vgs., Go' mix fra Sandvika vgs. og Mailandbedriftene Smør og kjør UB og Vernetuppen UB klare til å representere Akershus i Norgesmesterskapet for Ungdomsbedrifter.
Dette er faktisk 15. gang Akershusmesterskap for elev- og ungdomsbedrifter ble arrangert og det er all grunn til å være imponert over nivået årets ungdomsbedrifter har lagt seg på. Nivået er mye høyere enn for noen år siden og Akershus er blitt landets største og beste fylke. Det er bra for det er disse ungdommen som skal skape verdier og nye arbeidsplasser i framtida.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar