tirsdag 14. desember 2010

Åpning av kollektivterminalen i Lørenskog

I dag åpnet vi åpner kollektivterminal her i Lørenskog. det er en stor glede å se at prosjektet endelig var i havn.

Målsettingen for prosjektet har vært å forbedre forholdene for kollektivtrafikken samt forbedre mulighetene for overgang mellom bussrutene i Lørenskog. Det er imponerende å se hvor flott terminalen har blitt.

I 2008 åpnet vi første etappe på teriminalen. Kollektivterminalen med gangbruer har kostet ca. 72 mill. kr. Vinteren 2009 åpnet vi Mailand gangbru som kostet nesten 30 mill. kr. I 2000 og 2001 ble det gjennomført grunnerverv til ca. 20 mill. kr slik at Solheimsveien kunne legges nærmere rv. 159 og frigjøre areal til kollektivterminalen. I dag åpnet vi siste etappe i denne omgang. Totalt er det investert ca. 120 mill. kr fra Statens vegvesen i området de siste årene.

Kollektivterminalen er en høystandard terminal og består av 4 parallelle perronger med til sammen 8 bussoppstillingsplasser. I tillegg er det etablert en hente-/bringe og taxiholdeplass for adkomst fra Biblioteksgata til senteret.

Det er bygd en moderne kollektivterminal som er godt rusta til å møte framtida Og dette vil bli en terminal som man vil ha stor glede og nytte av i mange år framover. Innenfor en avstand på 2 km fra terminalen bor det over 20 000 mennesker. Terminalen har derfor et stort potensiale.

Kollektivterminalen har vært et samarbeidsprosjekt mellom flere parter for å skape et velfungerende kollektivsystem til beste for de reisende i Lørenskog. Akershus Fylkesting legger vekt på at vi må utvikle nettopp knutepunkter og terminaler som skal gjøre det attraktivt og lettvint å reise kollektivt. Slik at vi kan legge til rette for at folk lar bilen stå eller reiser med bil til et kollektivterminal og så tar seg frem ved hjelp av kollektive transportmidler.

Kollektivtransporten er en av våre viktigste virkemidler i det å møte befolkningsveksten i vår region og kampen mot klimaendringene. Kollektivterminaler der det er tilrettelagt for enkel omstigning mellom tog, buss, taxi og bil er avgjørende i dette arbeidet.

Det er nå lagt godt til rette for at det skal være enkelt for funksjonshemmede å reise kollektivt. At stasjonen oppfyller de nye kravene til universell uforming som etter hvert skal sikre tilgjengelighet for alle til offentlige transportmiddel, innebærer at vi har fått en terminal som er enklere og tryggere å bruke for alle.

Det skal være enkelt å reise kollektivt. God korrespondanse og enkle overgangsløsninger er viktig. Denne kollektivterminaler er et godt eksempel på at dette skal være mulig.

Jeg vil avslutte med å si tusen takk for velgjort arbeid til alle som har deltatt i planlegging og utbygging av Solheim kollektivterminal.

Til lykke med dagen og bruk den nye terminalen med stolthet!

Gratuler med dagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar