fredag 17. desember 2010

Ny moderne kollektivterminal i Lørenskog

Nylig åpnet vi ny kollektivterminal i Lørenskog sentrum. Målet har vært å forbedre forholdene for kollektivtrafikken, bedre mulighetene for overgang mellom bussrutene i Lørenskog og ikke minst utvikle Lørenskog sentrum. Innenfor en avstand på 2 km fra terminalen bor det over 20 000 mennesker. Terminalen har derfor et stort potensial.

Det er en imponerende terminal som vil bli brukt for fullt fra januar. Kollektivterminalen er en høystandard terminal og består av 4 parallelle perronger med til sammen 8 bussoppstillingsplasser. Kollektivterminalen med gangbruer har kostet ca. 72 mill. kr. Vinteren 2009 åpnet vi Mailand gangbru som kostet nesten 30 mill. kr. I 2000 og 2001 ble det gjennomført grunnerverv til ca. 20 mill. kr slik at Solheimsveien kunne legges nærmere rv. 159 og frigjøre areal til kollektivterminalen. I dag åpnet vi siste etappe i denne omgang. Totalt er det investert ca. 120 millioner de siste årene.Det er med andre ord bygd en moderne kollektivterminal som er godt rusta til å møte framtida

Kollektivterminalen har vært et samarbeidsprosjekt mellom flere parter for å skape et velfungerende kollektivsystem til beste for de reisende i Lørenskog. Akershus Fylkesting legger vekt på at vi må utvikle nettopp knutepunkter og terminaler som skal gjøre det attraktivt og lettvint å reise kollektivt.

Kollektivtransporten er en av våre viktigste virkemidler i det å møte befolkningsveksten i vår region og klimautfordringene. Det skal være enkelt å reise kollektivt. God korrespondanse og enkle overgangsløsninger er viktig. Lørenskogterminalen er et godt eksempel på at dette er mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar